Na pewno wielu z Was kochani jesteście smakoszami pierogów domowych...
Tuz przed świętami szukałam w sieci przepisu na farsz wigilijny do pierogów.. i w padłam na ten przepis. Muszę przyznać że jest godny polecenia.. zachęcam.Pierogi ze szpinakiem i fetą
Przepis na ciasto:
- 1/2 łyżeczka soli
- 300 g mąki
- 180 ml wrzącej wody
- 30 ml oleju
- 1/2 łyżeczka soli
Przepis na farsz:
- Paczka szpinaku ( 450g)ja kupiłam taki w kostkach '' brykietowych''
- Ser feta sałatkowo - kanapkowy 270g .. ja dałam 1/2 opakowania
- -2 ząbki czosnku
- -łyżka oliwy
- pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Szpinak rozmrozić, przesmażyć z oliwą, czosnkiem i ostudzić.
Dodać pokruszoną fetę i doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołową.
Ciasto wałkujemy, wykrawamy , nakładamy farsz i lepimy.
Gotujemy i można jeść...bardzo dobrze smakują z czerwonym barszczem
Bardzo lubię ze szpinakiem :)
OdpowiedzUsuń