Przepis na babkę bardzo prosty i szybki w wykonaniu - czyli wyjście awaryjne jeśli pojawią się niezapowiedziani goście, a w domu nie ma nic słodkiego.
Babka budyniowa
Składniki:
- 4 jaja
- 1 szkl cukru
- 4 budynie śmietankowe bez cukru ( takie na 0,5l mleka)
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szkl oleju
- cukier wanilionwy
- 1 łyżka octu
Wykonanie:
Jaja ubić z cukrem, dodać przesiane budynie, mąkę i proszek do pieczenia.
Na koniec olej i łyżkę octu.
Ciasto wlewamy do keksówki (lub mała blacha) i pieczemy około 30-35 min do suchego patyczka, w temp 180 stopni.
Gotowe posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz