Babka budyniowa




Przepis na babkę bardzo prosty i szybki w wykonaniu - czyli wyjście awaryjne jeśli pojawią się niezapowiedziani  goście, a w domu nie ma nic słodkiego.

Babka budyniowa 



Składniki:

  •  4 jaja
  •  1 szkl cukru
  • 4 budynie śmietankowe bez cukru ( takie na 0,5l mleka)
  •  3 łyżki mąki pszennej
  •  2 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  3/4 szkl oleju
  •  cukier wanilionwy
  •  1 łyżka octu


Wykonanie:

Jaja ubić z cukrem, dodać przesiane budynie, mąkę i proszek do pieczenia.
Na koniec olej  i łyżkę octu.
Ciasto wlewamy do keksówki (lub mała blacha) i pieczemy około 30-35 min do suchego patyczka, w temp 180 stopni.
Gotowe posypać cukrem pudrem.
Smacznego !

Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...